Σαλέπι

Σαλέπι
    • Κατασκευαστής: Health Trade
    • Κωδικός Προϊόντος: ΒΧ111
    • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
    • 95,00€
    • Χωρίς ΦΠΑ: 95,00€

    Περιγραφή

    Το Σαλέπι είναι ένα ρόφημα ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα, και βοηθάει στα κρυολογήματα και τη γρίπη. Ηρεμεί τα νεύρα, διώχνει το άγχος και την κούραση, χαρίζει ευεξία και εγρήγορση. Είναι πλούσιο σε άμυλο και πολύτιμα μεταλλικά άλατα: φώσφορο και ασβέστιο. Γι’ αυτό τονώνει όλο το σώμα, «από τα νύχια ως την κορυφή». Βοηθά εξασθενισμένους από αρρώστιες οργανισμούς να ανακάμψουν και να αναρρώσουν γρηγορότερα. Περιέχει μια κολλώδη ουσία, την βασσαρίνη, που όταν βράσει με νερό, δίνει αυτό το άριστο μαλακτικό κατά του βήχα και όλων των παθήσεων του θώρακα, αλλά και του στομάχου και των εντέρων. Υπάρχουν μαρτυρίες για ασθενείς από βαριάς μορφής δυσεντερίες, χωρίς ελπίδα να επιζήσουν, αφού δε μπορούσαν να δεχτούν καμιά τροφή. Δοκίμασαν να κρατηθούν στη ζωή, πίνοντας μόνο Σαλέπι για μήνες. Και όχι μόνο επέζησαν, αλλά σταδιακά ανάρρωσαν τελείως!!! Όσο για τις τονωτικές και αφροδισιακές του ικανότητες; Αυτές φαίνεται ότι εντείνονται χάρη στην προσθήκη και των μυρωδικών (κανέλας, γαρύφαλλου, πιπερόριζας).

    Το σαλέπι έχει μία γεύση γλυκιά. Είναι ένα ρόφημα ζεστό, θερμικό, συνδέεται περισσότερο με τους πνεύμονες, το πεπτικό, τα γεννητικά όργανα (λόγω του σχήματος της ρίζας) και των νεφρών. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που πωλείται κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όπου έχει κρύο και πίνοντάς το ζεσταίνεται το σώμα. Το κρύο κατά τους χειμερινούς μήνες παγιδεύεται στον πνεύμονα με τη μορφή του φλέγματος. Πίνοντας σαλέπι μαλακώνουν τα φλέγματα και απομακρύνονται μαζί με το κρύο.

    Το σαλέπι, λόγω της κολλώδους φύσης του, επιδρά επουλωτικά στα τοιχώματα του πεπτικού. Επουλώνει έλκη στο στομάχι και στο έντερο.

    Παρασκευάζεται ως εξής: Για δύο ποτήρια ροφήματος, προσθέτουμε 1 κουταλάκι σκόνη. Ανακατεύουμε συνεχώς το ρόφημα καθ΄όλη τη διάρκεια του ψησίματος, μέχρι να φουσκώσει (σαν τον ελληνικό καφέ).

    Σερβίρουμε το ρόφημα με μέλι ή ζάχαρι, κανέλα και τριμμένο τζίντζερ.

        1 φλυτζάνι νερό (ή γάλα για πιο πλούσια γεύση, όπως πίνεται στην Τουρκία)

        2 γαρύφαλλα

        λίγη κανέλα

        λίγη πιπερόριζα σε σκόνη

        1 κουτ. γλ. ζάχαρη (ή παραπάνω αν θέλετε)

        1 κουτ. γλ. σαλέπι

    Βράζουμε το νερό μαζί με τα γαρύφαλλα και τη ζάχαρη, κατεβάζουμε το νερό από τη φωτιά και προσθέτουμε το σαλέπι ανακατεύοντας καλά και συνεχώς ώσπου να πάρει την παχύρρευστη υφή του. Αν χρειαστεί το ξαναβάζουμε λίγο στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς (Προσοχή να μη βράσει), προσθέτουμε κανέλα και πιπερόριζα σε σκόνη και το πίνουμε ζεστό!

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
    Προέλευση: Ε.Ε.
    Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:Ενέργεια: 118kj/28kcal - Πρωτεϊνες: 0,78γρ. - Υδατάνθρακες: 5,90γρ. - Λίπη: 0,22γρ.
    ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
    Συσκευασία Σακιού: 20kg