Menu
Your Cart

Ταμπλέτες Γαϊδουράγκαθου

Ταμπλέτες Γαϊδουράγκαθου
Ταμπλέτες Γαϊδουράγκαθου
7,90€
Χωρίς ΦΠΑ: 7,90€
 • Κωδικός Προϊόντος: XAX01

Το γαϊδουράγκαθο ή Milk Thistle είναι ένα βότανο που έχει χρησιμοποιηθεί παραδοσιακά για την υγεία και την αποτοξίνωση του ήπατος. Περιέχει το δραστικό συστατικό σιλυμαρίνη, το όποιο θεωρείται μια από τις πιο αποτελεσματικές ουσίες για την προστασία του συκωτιού.


Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι, το ενεργό συστατικό του γαϊδουράγκαθου είναι η σιλυμαρίνη, που αποτελείται από 4 διαφορετικά φλαβονοειδή (σιλυμπινίνη, ισοσιλυμπινίνη, σολυκριστίνη και σιλιδιανίνη), σύμφωνα με διάφορες έρευνες και αναλύσεις για να επωφεληθούμε άμεσα από τα οφέλη του γαϊδουράγκαθου και να έχουμε τα σωστά και πιο άμεσα αποτελέσματα για το ήπαρ (συκώτι), πρέπει να είναι η περιεκτικότητα του με σιλυμαρίνη 80%, αυτό επιτυγχάνεται όταν το γαϊδουράγκαθο είναι σε μορφή τιτλοδοτημένου εκχυλίσματος και όχι σε μορφή αλεσμένων σπόρων.

 1. Προστασία του Ήπατος και Αποκατάσταση
  H σιλυμαρίνη (silymarin) είναι η πιο ισχυρή προστατευτική για το ήπαρ ουσία που γνωρίζουμε. Η δράση της ανταγωνίζεται με τις τοξίνες του ήπατος συμπεριλαμβανομένου του αλκοόλ και των θανατηφόρων μανιταριών (της ισχυρότερης γνωστής τοξίνης του ήπατος). Παρόλα αυτά, η αντιμετώπιση της δηλητηρίασης από μανιτάρια είναι αποτελεσματική μόνο με ενδοφλέβια χορήγηση της εν λόγω ουσίας. H σιλυμαρίνη μεταβάλλει τη μεμβράνη των ηπατικών κυττάρων εμποδίζοντας την κίνηση των τοξινών μέσα στο όργανο (1). Αυτή η μεταβολή (σταθεροποίηση) της μεμβράνης μπορεί να είναι αποτέλεσμα της αντιοξειδωτικής και εκκαθαριστικής έναντι των ελευθέρων ριζών δράσης των ενεργών συστατικών του Milk Thistle (2).
  Έχει αποδειχθεί ότι η σιλυμαρίνη βελτιώνει την ανοσοποιητική δράση σε ασθενείς με κίρρωση (χρόνια ασθένεια του ήπατος με έλκη) (3). Επίσης, μετριάζει τα συμπτώματα των ηπατικών ασθενειών όπως τη ναυτία, την αδυναμία, την απώλεια όρεξης, την κόπωση και το άλγος. H σιλυμαρίνη αυξάνει την αναγέννηση των κυττάρων στο ήπαρ, καθώς διεγείρει τη σύνθεση των πρωτεϊνών (2). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η παραγωγή νέων ηπατικών κυττάρων που αντικαθιστούν τα παλαιά κατεστραμμένα. Παρόλα αυτά, η σιλυμαρίνη δεν εμφανίζει διεγερτικές ιδιότητες σε περίπτωση κακοήθους ιστού του ήπατος.
  Το Milk Thistle χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της ηπατίτιδας και της αλκοολικής λιπώδους διήθησης του ήπατος, στην κίρρωση και την δηλητηρίαση του ήπατος, καθώς και στην ιογενή ηπατίτιδα.
 2. Αντιοξειδωτικό
  Η σιλυμαρίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην αποτροπή της εξάντλησης της γλουταθειόνης στα ηπατικά κύτταρα (4). Η γλουταθειόνη ευθύνεται για την αποτοξίνωση από μια ευρεία σειρά φαρμάκων, χημικών ουσιών και ορμονών. Τα φλαβονοειδή του Milk Thistle συμβάλλουν αποτελεσματικά στην εξουδετέρωση της υπερβολικής ποσότητας υπεροξειδίων, περιορίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις κυτταρικές βλάβες που προκαλούνται από αυτά. Επίσης, το Milk Thistle μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του μαστικού ιστού από τις καταστρεπτικές ιδιότητες των ελεύθερων ριζών (5).
 3. Πέψη
  Το γαϊδουράγκαθο χρησιμοποιείται για τη βελτίωση της πέψης διότι προωθεί τη ροή της χολής από το ήπαρ, η οποία εν συνεχεία διασπά τα λίπη από τις τροφές. Επιπροσθέτως, η σιλυμαρίνη μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή την αντιμετώπιση των χολόλιθων, καθώς έχει την ιδιότητα να αυξάνει τη διαλυτότητα της χολής (3).
 4. Αντιφλεγμονώδες
  Η σιλυμαρίνη καταστέλλει τη δράση ορισμένων φλεγμονωδών ενζύμων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Milk Thistle να χρησιμοποιείται ως συμπληρωματική θεραπεία για φλεγμονώδεις παθολογίες του ήπατος, όπως η κίρρωση και η ηπατίτιδα (3).
 5. Ψωρίαση
  Η σιλυμαρίνη προτιμάται για την αντιμετώπιση της ψωρίασης λόγω της ιδιότητάς της να καταστέλλει τη σύνθεση των λευκοτριενίων (τα λευκοτριένια έχουν την ικανότητα να προκαλούν φλεγμονή) (3) και να βελτιώνει την ηπατική λειτουργία προστατεύοντας το ήπαρ από τις τοξίνες.


Προτεινόμενη χρήση :  1 ταμπλέτα την ημέρα με νερό.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Προέλευση: Ελλάδα


Συστατικά : εκχύλισμα γαϊδουράγκαθου 100 mg (80% σιλυμαρίνη), Φωσφορικό διασβέστιο, Μαλτοδεξτρίνη, μικροκρυσταλλική κυτταρίνη, Άμυλο με βάση το καλαμπόκι, Μαγνήσιο, Στεατικό, Διοξείδιο του πυριτίου.


-προϊόν vegan


Συσκευασία : 60 ταμπλέτες, των 620mg.Βάρος Συσκευασίας : 54g.