Αλεύρι Ντίνκελ

Αλεύρι Ντίνκελ
    • Κατασκευαστής: Health Trade
    • Κωδικός Προϊόντος: BA05
    • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
    • 2,20€
    • Χωρίς ΦΠΑ: 2,20€

    Περιγραφή

    Το αλεύρι ντίνκελ ή σπέλτ όπως λέγεται, είναι αλεύρι που προέρχεται από ένα αρχαίο δημητριακό. Το σιτάρι ντίνκελ εμφανίστηκε στην εύφορη περσική κοιλάδα και κατά τη διάρκεια των αιώνων η καλλιέργεια του απλώθηκε σε όλη την Ευρώπη. Παρέμεινε ένα πολύ δημοφιλές είδος σιταριού για εκατοντάδες χρόνια. Στη διάρκεια του 19ου και 20ου αιώνα η παραγωγή του μειώθηκε σημαντικά, καθώς η παραγωγή ήταν πολύ πιο κοπιώδης από εκείνη του γνωστού σε όλους σιταριού. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου συνεχίστηκε η παραγωγή του σε κάποιες περιοχές της νότιας Γερμανίας και Ελβετίας και έτσι διασώθηκε.

    Πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό). Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού. Συνίσταται η κατανάλωση του σε όσους έχουν κάποια δυσανεξία στη γλουτένη. αλεύρι ντίνκελ

    Το ντίνκελ περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όχι μόνο στο φλοιό αλλά και στο σπόρο. Είναι μια θαυμάσια πηγών ινών, περιέχει μεγαλύτερο ποσοστό σιδήρου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, βιταμινών Β1, Β2 και ωφέλιμων λιπαρών οξέων. Το Spelt περιέχει υδατάνθρακες που αποκαλούνται mucopolysaccharides και συμβάλουν στο να αυξηθεί η αντίστασή του στις μολύνσεις.

    Οι διαφορές του με το σιτάρι δεν περιορίζονται μόνο σε διατροφικό επίπεδο, αλλά και σε περιβαλλοντικό. Η σκληρή του εξωτερική φλούδα το προστατεύει περισσότερο από ασθένειες και έντομα σε σχέση με το γνωστό σιτάρι. Για το λόγο αυτό επιλέγεται από καλλιεργητές που εφαρμόζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. 

    Η χρήση του σε διάφορες συνταγές είτε ολόκληρο, είτε σαν αλεύρι προσφέρει μια ποικιλία στη διατροφή μας, μαζί με τα πολλά διατροφικά του οφέλη. Έχει μια πιο γλυκιά και γήινη γεύση από το σιτάρι. Δίνει μοναδική γεύση όταν το χρησιμοποιούμε στο ψωμί και το βοηθά να μην θρυμματίζεται όταν το κόβουμε. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αντικαθιστώντας το αλεύρι από απλό σιτάρι, τόσο το άσπρο όσο και το ολικής αλέσεως, σε συνταγές για κέϊκ και μπισκότα. Επειδή είναι πιο υδατοδιαλυτό, θα πρέπει να έχουμε υπόψην ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσουμε τα υγρά της συνταγής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα σε όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ως εναλλακτική επιλογή για να μην στερηθούν τα αγαπημένα τους αρτοσκευάσματα.

    Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν δημητριακό σε σούπες, σαλάτες ή σαν συνοδευτικό σε κυρίως πιάτα. Χρειάζεται να το μουσκέψουμε από το προηγούμενο βράδυ, όπως κάνουμε με τα όσπρια. Μπορείτε να βράσετε μια ποσότητα και να την έχετε φυλαγμένη στο ψυγείο σας για να τη χρησιμοποιήσετε μέσα στην εβδομάδα.

    ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ
    Βιολογικό Προϊόν
    Προέλευση: Γερμανία
    Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.:Ενέργεια: 1430kj/342kcal - Πρωτεϊνες: 12γρ.- Φ. ίνες: 7γρ. -Υδατάνθρακες: 68γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα: 1g - Λίπη: 1,2γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα:0,26 gr - Αλάτι: 0,0017γρ.
    ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
    Βάρος Τεμαχίου: 1kg
    Barcode: 5200700804280
    Συσκευασία Κιβωτίου: 3 τεμάχια