Menu
Your Cart

Πολιτική ασφάλεια τροφίμων

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αποστολή της Εταιρείας ‘‘HEALTHTRADE’’ είναι:


  • Να παράγει ασφαλή προϊόντα υψηλής υγιεινής.
  • Να προσφέρει υπηρεσίες που να ικανοποιούν πλήρως τις απαιτήσεις των πελατών της.
  • Να αναγνωριστεί από τους πελάτες της ως μία από τις πρώτες εταιρείες στον κλάδο της.


ΣΚΟΠΟΣ

Για την εκπλήρωση της αποστολής της η Εταιρεία:


  • Μελετά, κατανοεί σχεδιάζει και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων της.
  • Αναζητεί νέους και καλύτερους τρόπους για τη διασφάλιση των ανωτέρω.
  • Παράγει και διαθέτει σταθερά στην αγορά ασφαλή προϊόντα υψηλής υγιεινής.
  • Ενεργεί κατά τρόπο που υποβοηθά κάθε εργαζόμενο να επιδιώκει συνεχώς τη βελτίωση της ποιότητας της εργασίας του. Γι’υτό παρέχει:
  • κατάλληλα μέσα εργασίας,
  • εκπαίδευση,
  • Εφαρμόζει σύγχρονες μεθόδους παραγωγής και διαδικασίες διοίκησης για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων της.
  • Επιζητεί την καινοτομία και την ανανέωση.
  • Δεσμεύεται για τη συνεχή ανεύρεση και διασφάλιση της διαθεσιμότητας των πόρων.
  • Δεσμεύεται για τη συμμόρφωση και τήρηση των Νομικών και Κανονιστικών απαιτήσεων.
  • Δεσμεύεται για την τήρηση των διμερώς συμφωνημένων απαιτήσεων των πελατών.
  • Ανασκοπείται η Πολιτική Ασφάλειας τροφίμων μία φορά το χρόνο από τον Υπεύθυνο ΣΔΑΤ.


ΑΡΧΕΣ


  • Η υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων δεν είναι αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης ή συγκεκριμένων ατόμων. Είναι ευθύνη που αφορά όλους, μοιράζεται μεταξύ όλων και υποστηρίζεται από όλους τους εργαζομένους.
  • Η ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων ενισχύεται και υποβοηθείται σε όλον τον οργανισμό της Εταιρείας δια μέσου των εξής
  • κοινών αξιών που καθοδηγούν τις ατομικές προσπάθειες του προσωπικού της εταιρείας και κατευθύνουν την Εταιρεία.


Αριστοποίηση αποδοτικότητας.


  • Αγωνιζόμαστε για την άριστη απόδοση σε κάθε στόχο, διασφαλίζοντας υπηρεσίες ποιότητας στους πελάτες μας. Μόνο προσεγγίζοντας ένα τέτοιο επίπεδο μπορούμε συνεχώς να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες τους.
  • Καινοτομικό πνεύμα.
  • Ενθαρρύνουμε όλους τους συνεργάτες μας να συμβάλλουν με νέες ιδέες στην βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας. Αναμένουμε από τον κάθε εργαζόμενο ν’ αντιμετωπίζει την πρόκληση του παρόντος βρίσκοντας νέους δρόμους και τρόπους προς τη μελλοντική επιτυχία.
  • Συνεχής Βελτίωση.


Η επιθυμία και ικανότητα να βελτιωθούν οι διαδικασίες μας είναι βασικές για την δυνατότητά μας να σχεδιάσουμε το μέλλον μάλλον, παρά να αντιδρούμε σπασμωδικά στις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας. Προσπαθούμε συνεχώς να βρίσκουμε καινούργιες μεθόδους, τόσο στο εσωτερικό της Εταιρείας όσο και στην αγορά, που να ικανοποιούν τις επιθυμίες και ανάγκες των πελατών μας και τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή.


Επικοινωνία.


Η επικοινωνία είναι ζωτική για τον έλεγχο των αλλαγών. Οι πληροφορίες μοιράζονται σε όλους μέσα στον οργανισμό για να διασφαλίζουν κοινά ιδεώδη και σκοπούς.


Συνεργασία.


Εργαζόμαστε συντροφικά μεταξύ μας αλλά και με τους πελάτες μας και προμηθευτές μας για να εξυπηρετούμε αμοιβαία ευεργετικούς στόχους.


ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ


Η ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων της Εταιρείας διασφαλίζονται με τον αυτοέλεγχο και την εφαρμογή συστήματος HACCP. Η ανώτερη Διοίκηση έχει την τελική ευθύνη για:


Να διατηρεί την πολιτική ασφάλειας και υγιεινής των προϊόντων και να προάγει όλες τις πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωσή τους.

Να δίνει στο εμπλεκόμενο προσωπικό επαρκείς πληροφορίες, εκπαίδευση και μέσα για ν’ ανταποκρίνεται ανταγωνιστικά στην επιμέρους εργασιακή αποστολή του.

Να εξασφαλίζει σχέσεις συνεργασίας μεταξύ της Εταιρείας, των πελατών, των προμηθευτών και των εργαζομένων.

Οι υπευθυνότητες κάθε στελέχους σε κάθε επίπεδο της διοίκησης περιλαμβάνουν:


Την προώθηση και διάδοση της Εταιρικής Πολιτικής για την ασφάλεια και υγιεινή των προϊόντων και την εξασφάλιση ότι η Πολιτική αυτή γίνεται κατανοητή και εφαρμόζεται με τρόπο που να αποδεικνύει ότι έγινε υπόθεση όλων και αφορά όλους.

  •  Τον ειδικότερο καταμερισμό των ευθυνών μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και των υποχρεώσεων του καθενός.
  •  Την αναγνώριση των αναγκών και απαιτήσεων που προκύπτουν από τη Νομοθεσία, καθώς και τη διερεύνηση και εφαρμογή τρόπων ικανοποιήσεώς τους.
  •  Την αναθεώρηση και αποτελεσματική εφαρμογή του συστήματος HACCP και των προγραμμάτων υλοποιήσεώς του, για την επίτευξη των στόχων ασφάλειας και υγιεινής και την αποφυγή προβλημάτων.
  •  Την εφαρμογή, τον έλεγχο και τη συνεχή βελτίωση των διαδικασιών παραγωγής και υπηρεσιών, τόσο προς τρίτους όσο και μέσα στην εταιρεία.
  •  Τον προσδιορισμό και την προβολή των εκπαιδευτικών αναγκών του προσωπικού και τον κατάλληλο προγραμματισμό τους, τόσο στο ειδικότερο αντικείμενο εργασίας εκάστου, όσο και σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των προϊόντων όπως και εφαρμογής του συστήματος HACCP.


ΔΕΣΜΕΥΣΗ


Η Εταιρεία ‘‘HEALTHTRADE’’ χρησιμοποιώντας τη δημιουργικότητα, την πρωτοβουλία και τις ικανότητες του προσωπικού της, σκοπεύει στην πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων, της σχετικής νομοθεσίας, της τήρησης του προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO 22000:2018 και των πελατών της, καθώς και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ανταγωνιστική πρωτοπορία και επιτυχία της.


ΠΕΔΙΟΕΦΑΡΜΟΓΗΣ


Το Σύστημα Διαχείρισης της Ασφάλειας Τροφίμων εφαρμόζεται σε όλες τις διαδικασίες και σε όλα τα προϊόντα από την

παραλαβή των πρώτων υλών, τη συντήρηση, την συσκευασία μέχρι τη διάθεση των τελικών προϊόντων στον πελάτη.


ΣΤΟΧΟΙ


Η εταιρεία δύο φορές το χρόνο, έπειτα από την ανασκόπηση και τους εσωτερικούς ελέγχους, ορίζει μετρήσιμους στόχους με

κύριο σκοπό τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της και την πλήρη ικανοποίηση των πελατών της. Για το τρέχον εξάμηνο στόχος

της εταιρείας ‘‘HEALTHTRADE’’ είναι:


αύξηση του ποσοστού των πιστοποιημένων προμηθευτών.

αύξηση ποσοστού ικανοποιημένων πελατών


ΔΙΑΜΑΝΤΌΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΌΣ