Φασκόμηλο Μάτσο & Φύλλο

Φασκόμηλο Μάτσο & Φύλλο
  • Κατασκευαστής: Health Trade
  • Κωδικός Προϊόντος: BX076
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 4,40€
  • Χωρίς ΦΠΑ: 4,40€

  Περιγραφή

  Το Φασκόμηλο σαν στυπτικό, διεγερτικό και τονωτικό είναι ίσως το καλύτερο από όλα τα άλλα της ίδιας οικογένειας. Προκαλεί μία θερμότητα στο στομάχι, διευκολύνει την πέψη, αυξάνει τη διούρηση, επιταχύνει την κυκλοφορία, ασκεί σημαντική επίδραση στον εγκέφαλο και μετριάζει τον ερεθισμό του νευρικού συστήματος, σαν αντισπασμωδικό και κατευναστικό φάρμακο.

  Δρα ως άφυσο, σπασμολυτικό, αντισηπτικό, στυπτικό και αντιιδρωτικό. Είναι το κλασικό ίαμα για φλεγμονές του στόματος, του λαιμού και των αμυγδαλών, αφού τα πτητικά έλαια του καταπραΰνουν τις βλεννογόνες μεμβράνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά αλλά και με τη μορφή στοματοπλύματος, για τη φλεγμονή και αιμορραγία των ούλων (ουλίτιδα), τη φλεγμονή της γλώσσας (γλωσσίτιδα), ή τη γενικευμένη φλεγμονή του στόματος (στοματίτιδα). Είναι ωφέλιμο και στα στοματικά έλκη (άφθες). Σαν γαργάρες βοηθά στη θεραπεία της λαρυγγίτιδας, της αμυγδαλίτιδας και του περιαμυγδαλικού αποστήματος. Είναι πολύτιμο άφυσο και χρησιμοποιείται στη δυσπεψία.

  Μία ιδιότητα του βοτάνου είναι λίγο παράδοξη. Όταν το λαμβάνουμε σε μικρές δόσεις είναι εφιδρωτικό και για αυτό το χρησιμοποιούμε κατά της βρογχίτιδας, γρίπης κ.λ.π. αν όμως το πάρουμε σε μεγαλύτερη δόση δρα ως αντιιδρωτικό και για αυτό το χρησιμοποιούμε κατά της νυχτερινής εφίδρωσης.

  Τρόπος χρήσης: Παρασκευάζεται ως έγχυμα σε αναλογία 1 προς 100 αν το θέλουμε ελαφρύ ή 1 προς 25 αν το θέλουμε ισχυρό. Το ρόφημα το πίνουμε τρεις φορές την ημέρα. Για πλύσεις στο στόμα κάνουμε βαθιές γαργάρες με ζεστό ρόφημα επί 5-10 λεπτά αρκετές φορές την ημέρα.

  ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

  Προέλευση: Ελλάδα
  ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ
  Συσκευασία Σακιού: 20kg