Η πάπρικα δεν έχει μόνο καυτερή γέυση αλλά μπορεί να αποτελεί ένα ιδιαίτερο συνδυασμό πράσινων κόκκινων και πορτοκαλί πιπεριών. Αυτός είναι ο λόγος ο οποιός η πάπρικα μπορεί να έχει γλυκιά και ήπια γεύση.
Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα (όπως γλυκαντικά, παρασκευάσματα κρέατος).
Ταιριάζει ιδιαίτερα με το χοιρινό ,με πουλερικά και σε πιάτα θαλασσινών και κυρίως με γαρίδες.
Η πάπρικα περιέχει σάκχαρο και είναι πλουσιότερη σε βιταμίνη C σε σχέση με τα εσπεριδοειδή. Η πάπρικα χρησιμοποιείται στην κουζίνα πολλών χωρών , κυρίως όμως στις κουζίνες της Ισπανίας του Μεξικού και της Βαλκανικής Χερσονήσου. Στην Ουγγαρία η πάπρικα είναι το εθνικό μπαχαρικό όπου χρησιμοποιείται σε καυτερά πιάτα όπως το γκούλας(gulyas) και σε σάλτσες όπως η κέτσαπ.
Προέλευση: Ισπανία
Ενέργεια: | 1326kj317kcal |
Λίπη: | 13,0g |
Υδατάνθρακες: | 34,9g |
Ίνες: | 20,9g |
Πρωτεΐνες: | 14,8g |
Αλάτι: | 34mg |
Βάρος Τεμαχίου: 50gr
Barcode: 5200700812834
Συσκευασία Κιβωτίου: 30 τεμάχια